资讯
英语四级 新东方在线网络课堂 > 英语四级 > 英语四级真题 > 正文

2018年12月英语四级阅读试题解析-第二套 Part C

2018-12-20 10:47:45 来源:新东方在线

2018年12月英语四级真题及答案大汇总
题型

四级阅读试题解析-第二套 Part C

新东方在线

  Part C:仔细阅读

  Passage One

  46. What do we learn from a newly published study about cats?

  答案:C) They have a natural ability to locate animals they hunt.

  解析:推理题。根据题干信息词newly published study about cats,可定位到该句According to a new study published in the journal Animal Cognition, cats seem to be able to predict the location of hiding prey using both their ears and an innate understanding of how the physical world works根据发表在“动物认知”杂志上的一项新研究,猫似乎能够用耳朵预测隐藏猎物的位置,所以C正确。

  47. What may account for the cats' response to the noise from the containers?

  答案:D)Their mastery of cause and effect.

  解析:细节题。根据题干信息词,可定位到文章该句Cats use a causal-logical understanding of noise or sounds to predict the appearance of invisible objects。猫使用对噪声或声音的因果逻辑理解来预测不可见物体的外观,所以D正确。

  48. What is characteristic of the way cats hunt, according to the Japanese researchers?

  答案:B) They rely mainly on their hearing

  解析:文中人观点题。根据题干信息词, 可定位到文章该句The researchers conclude that cats’ hunting style may have developed based on their common-sense abilities to infer where prey is using their hearing。研究人员得出结论,猫的狩猎风格可能是基于他们的常识能力,以推断猎物在哪里使用他们的听力,所以B正确。

  49. In what way do babies behave like cats?

  答案:A) They focus on what appears odd.

  解析:细节题。根据题干信息词,可定位到文章该句,Like cats, babies appear to engage in what’s called "preferential looking"—looking longer at things that are interesting or askew than things they perceive as normal.像猫一样,婴儿似乎参与所谓的“优先寻找” - 在看有趣或歪斜的东西所花的时间比他们认为正常的东西更长,所以A正确。

  50. What can we conclude about cats from the passage?

  答案:B) They interact with the physical world much like humans

  解析:推理题。根据题文同序原则,可定位到When babies’ expectations are violated in experiments like the ones performed with the cats, they react much like their fuzzy friends. 当婴儿的期望在像猫一样的实验中被违反时,他们的反应就像他们模糊的朋友(猫)一样。故答案为 B。

  Passage Two

  51. What would be the impact of the extensive use of driveress cars?

  答案:A) people would be driving in a more civilized way.

  解析:细节题。根据题干信息词,可定位到文章Driverless cars promise many benefits, including an improvement in safety, but new research shows many people are still not aware of this. 无人驾驶汽车承诺许多好处,包括安全性的提高,但新的研究显示许多人仍然没有意识到这一点,

  所以正确A。

  52. How would the elderly and the disabled benefit from driverless cars?

  答案:A)They could enjoy greater mobility.

  解析:细节题。根据题干信息词,可定位到文章but others (13%) predicted more accidents on our roads. Virtually no-one mentioned increased mobility for the elderly and disabled, emission reduction or stress reduction. 但其他人(13%)预测道路上会发生更多事故。实际上没有人提到老年人和残疾人的流动性增加,减少排放或减少压力。所以A为答案。

  53. What would be the negative impact of driveress cars?

  答案:D) Numerous professional drivers would have to find new ways of earning a living.

  解析:根据题干信息词, 为焦点明确细节题。注意细节定位,其中尤其强调negative这一限定词。同时注意以偏概全、无中生有等错误选项。

  54. What is the result of the introduction of new technologies in energy industries?

  答案:B) Retaining of employees.

  解析:根据题干信息词,为焦点明确细节题,注意该题问的是result,即对结果进行提问,优先利用introduction of new technologies in energy industries进行定位,确定因果,结果为答案,注意因果颠倒错误选项干扰。

  55. What does the author suggest businesses and the government do?

  答案:C) Enable everyone to benefit from new technologies.

  解析:细节题。根据题干信息,定位到There is an obvious role for government in ensuring driverless cars bring advantages to society as a whole, and vulnerable population segments in particular. 政府在确保无人驾驶汽车为整个社会带来优势,特别是弱势群体方面发挥着明显的作用。故答案为C。

更多内容请查看【2018年12月英语四级真题答案解析】专题

2018年12月英语四级真题答案解析专题

>>四级答案这里最全

最新文章

相关文章

四级实用 ? 工具

四六级交流?下载

四级课程排行榜本周本月

四级公开课更多>>

全国大学英语四六级考试听力重大调整解析 w 22分01秒
1 全国大学英语四六级考试听力重大调整解析
视频:新东方在线2015年12月四级考试综合点评 w 24分04秒
2 视频:新东方在线2015年12月四级考试综合点评
视频:新东方在线帅健翔2015年12月四级阅读真题解析 w 25分11秒
3 视频:新东方在线帅健翔2015年12月四级阅读真题解析
视频:2015年12月英语四级写作真题解析 w 22分14秒
4 视频:2015年12月英语四级写作真题解析
2015年12月大学英语四级考试模考卷二 w 28分39秒
5 2015年12月大学英语四级考试模考卷二

推荐阅读